Система оповіщення про надзвичайні ситуації від ДСНС покриває 67% абонентів по всій Україні, заявив на брифінгу заступник голови ДСНС Роман Примуш.

У ДСНС кажуть, що наразі центр сповіщення повністю готовий до роботи. На початку тестування система охоплювала 41% абонентів.

З грудня 2022 року обласні адміністрації зможуть інформувати містян про різні види загроз: небезпечні погодні умови, можливий викид радіації чи інших хімічних елементів, термінову евакуацію.

Зокрема, вдалося налаштувати більш старі моделі телефонів – тепер вони також прийматимуть сигнали екстрених повідомлень. Зараз тестують оповіщення на кнопкові телефони, які працюють на ще старших операційних системах.

Окремо перевірили й роботу сповіщень з повним навантаженням, тобто коли одночасно повідомлення відправляють по всій Україні. У ДСНС вважають, що в таких масштабах цього не доведеться робити.

У ДСНС також наголосили, що система не збирає особисті дані абонентів. «Ми просто відправляємо сигнал на базову станцію, а вона вже відправляє його на телефон», – пояснив Роман Примуш.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


З 7 вересня в Україні тестували нову систему оповіщення про надзвичайні ситуації на мобільні телефони за технологією Cell Broadcast.

Усього відправили вісім сповіщень у кожному регіоні, щоби виявити недоліки в системі. З 23 вересня сповіщення від ДСНС попереджатимуть українців лише про реальну небезпеку.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі