Близько 98 тисяч іноземців і 170 тисяч внутрішніх туристів відвідали Київ за дев’ять місяців 2022 року, повідомила заступниця голови КМДА Марина Хонда.

За її словами, з-за кордону до Києва приїжджали не туристи у звичному розумінні, а журналісти, представники благодійних фондів і міжнародних структур, волонтери й політики.

За дев’ять місяців до міського бюджету надійшло 35,2 мільйона гривень туристичного збору. За аналогічний період 2021 року туристичний збір становив 46,6 мільйона гривень. Водночас у 2021 році за цей час місто відвідали втричі більше іноземців – понад 300 тисяч осіб.

«Нагадую, що ставка туристичного збору вираховується за кожну добу тимчасового розміщення особи в місцях проживання. І, звичайно, іноземці, які приїжджають зараз до Києва у справах чи через професійну діяльність, залишаються в місті довше, ніж залишалися туристи для відпочинку», – пояснила Хонда.

Екскурсія про Київ під час війни. Фото: КМДА

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


За даними КМДА, за перше півріччя 2022-го Київ відвідали 98 тисяч іноземців, тобто приблизно стільки ж, скільки за дев’ять місяців.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі