Український ветеранський фонд запустив гарячу лінію кризової підтримки. На ній працюють психологи, які допомагають подолати страхи, пов’язані з війною.

«Якщо ви опинилися в критичній ситуації, вас охоплює страх, ви не знаєте, як впоратися із важким станом чи просто потребуєте підтримки й безпечного простору, телефонуйте», – пишуть у фонді.

Також на лінії консультуватимуть людей, які готуються до повернення близьких із фронту й не знають, як краще себе поводити.

Консультацію можна отримати безоплатно за номером 0 800 332 029. Лінія працює щодня й цілодобово. Усі розмови є приватними.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


В Україні створили платформу психологічної підтримки «Хаб стійкості». Там можна знайти поради з психологічної самодопомоги, а також записатися на визначений час до конкретного психолога чи психотерапевта з бази контактів.


Психологічної допомоги через війну потребують не менше як 60% українців, вважають у МОЗ. Психологічні наслідки війни (зокрема, посттравматичний стресовий розлад) позначатимуться на психічному стані українців щонайменше 7–10 років.


Редакція The Village Україна розповідала, де отримати безоплатну психологічну підтримку. Ми зібрали 10 сервісів і платформ для переселенців, батьків, дітей, підлітків, ЛГБТ, людей, які зазнали сексуального насилля, і всіх, хто потребує допомоги.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі