Громадський простір біля «Фабрики Повидла» замостять автентичною бруківкою, повідомили у Львівській міськраді. 

Це 750 квадратних метрів бруківки, яку зняли з вулиці Богдана Хмельницького. Її використають для облаштування благоустрою території загального користування на перехресті вулиць Хмельницького й Новознесенської.

«Ця територія між земельною ділянкою «Фабрики Повидла» й тротуаром. І коли після реконструкції «Фабрики Повидла» демонтують огорожу, нам потрібно буде замостити цей простір. Ухвалено рішення влаштувати тут автентичну бруківку. Тож ця бруківка, демонтована з проїзної частити вулиці Хмельницького, повернеться сюди ж, але вже на громадський простір»,  розповів керівник Личаківської районної адміністрації Орест Тимчишин.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


«Фабрика Повидла» – це артпростір Jam Factory Art Center, який створюють у Львові на території колишнього заводу.

Спочатку це був комплекс фабрики спиртових напоїв «Йозеф Кронік і син». Його звели наприкінці 19 - на початку 20 сторіччя. У радянські часи на заводі виготовляли повидло. З 2009 року приміщення фабрики почали використовувати художники, які й назвали комплекс «Фабрикою Повидла».


У 2015 році фабрику придбала організація Harald Binder Cultural Enterprises, нові власники отримали дозвіл на реконструкцію та будівництво.

У 2020-му конкурс на кращу дизайн-концепцію ревіталізації «Фабрики Повидла» виграла команда Balbek Bureau.


На фабриці створюють некомерційний культурний простір, у якому будуть експонувати сучасне мистецтво. Також відкриють художню резиденцію-майстерню та двір зі сценою, де проводитимуть кінопокази й концерти.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі