В артпросторі Jam Factory Art Center («Фабрика Повидла») у Львові відкриють ресторан із баром. Ними управлятиме мережа «23.Ресторани», яка створила бар на заводі «Промприлад» в Івано-Франківську.

Бар буде розташований у 4-поверховій вежі колишньої фабрики, а ресторан відкриється у новому приміщенні на території комплексу.

«Якісна й різноманітна кухня підсилить досвід перебування та взаємодії з сучасним мистецтвом», – коментують партнерство в Jam Factory Art Center.


Центр сучасного мистецтва Jam Factory Art Center створюють у Львові на території колишнього заводу, що на вулиці Хмельницького, 124

Спочатку це був комплекс фабрики спиртових напоїв «Йозеф Кронік і син». Його звели наприкінці 19 - на початку 20 сторіччя. У радянські часи на заводі виготовляли повидло. З 2009 року приміщення фабрики почали використовувати художники, які й назвали комплекс «Фабрикою Повидла».

У 2015 році фабрику придбала організація Harald Binder Cultural Enterprises, нові власники отримали дозвіл на реконструкцію та будівництво.

У 2020-му конкурс на кращу дизайн-концепцію ревіталізації «Фабрики Повидла» виграла команда Balbek Bureau.

На фабриці створюють некомерційний культурний простір, у якому будуть експонувати сучасне мистецтво. Також відкриють художню резиденцію-майстерню та двір зі сценою, де проводитимуть кінопокази й концерти.

«23.Ресторани» – мережа закладів харчування в Івано-Франківську. До неї входять заклади Manufactura, «Говорить Івано-Франківськ», Delikacia, Fabbrica, Urban Space 100 і PromBar.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

ОБКЛАДИНКА Й ФОТО: Jam Factory Art Center