Виконавчий комітет Львівської міської ради під час засідання  погодив містобудівні умови і обмеження для створення арт-простору на території Фабрики повидла.

«Навесні очікуємо отримати дозвіл на попередні роботи, а відтак і на повномасштабні будівельні роботи у 2019 році», – повідомила директорка Harald Binder Cultural Enerprises Божена Закалюжна.

Фабрика знаходиться на вулиці Хмельницького, 124. На фабриці створять некомерційний культурний простір, у якому будуть експонувати сучасне мистецтво, облаштують художню резиденцію-майстерню, кафе і двір зі сценою, де проводитимуться кінопокази та концерти.


 У 2015 році фабрику купив австрійський меценат та історик Гаральд Біндер. Проект реконструкції розробляло віденське архітектурне бюро Atelier Stephan Rindler. 

 Комплекс Фабрики спиртових напоїв «Йозеф Кронік і син» звели у кінці XIX-початку ХХ сторіччя. У радянські часи на заводі виготовляли повидло. З 2009 року приміщення фабрики почали використовувати художники, які й назвали комплекс «Фабрикою повидла». Зараз фабрика – пам'ятник архітектури місцевого значення.

Обкладинка та фото: Atelier Stephan Rindler