Для внутрішньопереміщених осіб у Львові облаштують ще одне двоповерхове модульне містечко на 1300 людей, повідомляє заступник міського голови з питань містобудування Любомир Зубач.

Нове містечко для ВПО облаштують у районі Сихів. Натомість модульні помешкання у Стрийському парку демонтують, а два інших містечка законсервують до весни.

Мешканців заселять до початку опалювального сезону.

У модульних оселях харчоблок, душові кімнати та вбиральні розмістять у одному приміщенні із житловими кімнатами. Також у кімнатах будуть вмонтовані обігрівачі.

«Чекаємо поставлень від польського уряду перших контейнерів і відразу приступаємо до роботи. Дуже сподіваємося, що це вже буде наступного тижня», – каже Любомир Зубач.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Раніше на Львівщині відкрили чотири модульні містечка. Прихисток у них отримали понад 1000 переселенців. Перших біженців заселили 19 квітня, друге містечко відкрили на початку травня, третє містечко – Маріяполіс – відкрили 19 травня, а четверте в селі Бортятин – 14 липня.

Благодійний проєкт Leo States відкрив в області перший квартал модульного містечка для вимушених переселенців. Також ми розповідали про Urban Camp для внутрішніх переселенців у Львові із заняттями спортом і майстер-класами.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

обкладинка та фото: Любомир Зубач