На Алеї сміливості в Києві відкрили таблички на честь лідерів Латвії, Польщі, Чехії та Словенії, повідомляє Офіс президента.

Загалом зʼявилися дві нові таблички, одна з яких присвячена президенту Латвії Егілсу Левітсу, а інша – прем’єр-міністру Польщі Матеушу Моравецькому, колишньому віце-прем’єру Польщі Ярославу Качинському, прем’єру Чехії Петру Фіалі та колишньому голові уряду Словенії Янезу Янші.

Президент Володимир Зеленський зазначив, що з перших днів повномасштабного російського вторгнення латвійський президент Егілс Левітс засудив дії росіян, назвавши їх геноцидом проти українського народу. Він наголошував, що Україна має отримати необхідну допомогу та підтримав ідею позбавлення громадянства мешканців Латвії, які схвалюють вторгнення Росії в Україну.

Прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький у перші дні повномасштабної війни прибув до України. Разом з ним Київ відвідали премʼєр Чехії Петр Фіала, прем’єр Словенії Янез Янша та віце-прем’єр Польщі Ярослав Качинський.

«Це був один із найскладніших моментів війни. Коли віри у свою безпеку серед лідерів багатьох країн ще не було, у нас з’явилася дуже смілива команда», – сказав Зеленський.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Алею сміливості заклали па площі Конституції у Києві 23 серпня. На ній указують імена політичних лідерів і представників країн-партнерів, які надають Україні підтримку з початку повномасштабного вторгнення Російської Федерації. Першим іноземним лідером, відзначеним на Алеї сміливості, став президент Польщі Анджей Дуда. Також там є табличка на честь експрем’єра Великої Британії Бориса Джонсона.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Фото: Офіс президента