Переселенці з Криму й Севастополя мають право на виплату грошової допомоги від держави як ВПО, які прибули з тимчасово окупованої території, повідомляє Мінреінтеграції.

У міністерстві нагадали, що на грошову допомогу від держави мають право:

  • люди, які перемістилися з тимчасово окупованих територій України (зокрема, з Криму й Севастополя);
  • мешканці територіальних громад, що розташовані в районі проведення воєнних (бойових) дій або які перебувають в оточенні (блокуванні);
  • громадяни, чиє житло зруйноване або непридатне для проживання внаслідок пошкодження через збройну агресію РФ і які подали до 20 травня 2022 року заявку на відшкодування втрат.

Із запитаннями щодо виплат можна звертатися до Мінреінтеграції за номерами:

  • 1548 – цілодобова гаряча лінія з кризових питань;
  • 096 078 84 33 – гаряча лінія для дзвінків з-за кордону та з ТОТ, WhatsApp /  Telegram / Viber;
  • 066 813 62 39 – гаряча лінія Уповноваженого з питань ВПО.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


«Укрзалізниця» оголосила про програму евакуації українців, які мешкають на території тимчасово окупованого півострова Крим.

Переселенці з територій, що перебувають в окупації, оточенні чи районі бойових дій, щомісяця можуть отримувати 2000 гривень допомоги від держави, а також 3000 гривень за кожного з дітей. Перелік таких територій регулярно оновлює Міністерство реінтеграції (ось останній). Отримати статус переміщеної особи можна в «Дії».

Ось тут відповідали на головні запитання про статус ВПО й допомогу. Порядок надання допомоги може змінюватися. Актуальну інформацію можна знайти в чат-боті «Юридичний порадник для ВПО».

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі