«Укрзалізниця» запускає програму евакуації українців, які мешкають на території тимчасово окупованого півострова Крим.

Пропонують безкоштовний проїзд, гаряче харчування в дорозі, безкоштовну медичну допомогу та «кишенькові» від «Укрпошти».

Брошура «Бавовна в Криму? Рятуй сімʼю» від «Укрзалізниці»

Евакуаційними потягами можна буде скористатися із Одеси, Запоріжжя і Кривого Рогу. Останні два міста стануть «опорними пунктами» для вивезення українців.

Програму запускають через вдалі дії ЗСУ, які почали все частіше влучати по військових обʼєктах на тимчасово окупованій території Криму, пояснює голова правління АТ «Укрзалізниця» Олександр Камишін.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


2 серпня в Україні розпочалася обовʼязкова евакуація із Донецької області.

«Укрзалізниця» також запустила «Потяг до перемоги» – це спільна ініціатива разом із комунікаційною агенції Gres Todorchuk і сучасними українськими митцями під кураторством Каті Тейлор.

Мета проєкту – показати, що Україна пам’ятає про тих, хто перебуває в тимчасовій окупації. Кожен вагон присвячено окупованому регіону (Криму, Миколаївській, Херсонській, Запорізькій, Донецькій, Луганській і Харківській областям) і подвигам людей, які чинять опір окупантам на цих територіях. Історії про них можна прочитати, якщо відсканувати QR-код на вагоні, який веде на сайт проєкту.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

обкладинка: «Укрзалізниця»