Девелопер Saga Development у партнерстві з Perfect Group та Kyivproekt Development розробили візуалізації оновленого «Київпроекту».

У районі навколо «Київпроекту» близько 44% площ відведено під офісні приміщення та майже чверть площі забудови складає житло. У будні тут досить високий рівень пішохідних та автомобільних потоків. «Паралельно з цим відчувається брак об'єктів інфраструктури, публічних просторів і місць для дозвілля дітей, інклюзивних тротуарів і місць для паркування», - розповіли у SAGA Development.

В планах забудовників зонувати забудову на апартаменти, офіси та комерційні приміщення. При цьому особлива увага приділятиметься публічним просторам.

Проєкт також передбачає створення дворівневого підземного паркінгу на понад 500 автомобілів.

У проєкті передбачено реалізувати дитячу освітню платформу, сімейне кафе з фокусом на взаємодію, художню майстерню, розважальний центр з фотозоною, VR, ігровими консолями.

Також планують розмістити освітньо-культурні інституції: платформи міського розвитку, коворкінги, простори для лекцій, конференцій, презентацій, публічних дискусій.


Будівля «Київпроекту» перебуває в приватній власності ПАТ «Київпроект девелопмент». У ній планують провести модернізацію — капітальний ремонт фасаду, приміщень, зон загального користування, оновлення інженерних мереж і переосмислення функціонального призначення.

Фото: Saga Development