Київський апеляційний суд скасував ухвалу Шевченківського райсуду щодо накладання арешту на будівлю «Київпроєкту», ідеться у постанові суду від 18 листопада.

Тепер на цій ділянці можуть відновити будівельні роботи та реконструкцію.

В ухвалі суду зазначається, що прокурор у клопотанні про арешт майна не зміг надати належних доказів, які б обґрунтовували арешт. У постанові апеляційного суду початок розслідування, в рамках якого на майно наклали арешт, визначають як незаконний.

Ухвала Апеляційного суду оскарженню не підлягає.


Шевченківський районний суд міста Києва наклав арешт на ділянку та приміщення «Київпроєкту» на вулиці Богдана Хмельницького. Там заборонили
проводити будівельні роботи та реконструкцію.

Будівлю «Київпроєкту» хочуть перетворити на багатофункціональний комплекс KYЇVPROEKT City Space з апартаментами, офісами та комерційними приміщеннями. Це проєкт Perfect Group Дмитра Ісаєнка та Saga Development Андрія Вавриша.

KYЇVPROEKT City Space

Як зазначають «Наші гроші», відповідно до Генплану, ця ділянка призначена для середньо- та малоповерхової забудови. Крім того, вона розташована в центральній зоні, де висота будівель має бути обмежена 27 метрами (9 поверхів), водночас девелопер планує звести 24 поверхи.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

обкладинка й фото: Wikimedia