«Укрзалізниця» випустила на маршрут після ремонту другий двоповерховий поїзд Skoda.

З 23 серпня 2022 року в тестовому режимі потяг курсуватиме на маршруті Київ – Рівне – Луцьк. Це буде перший швидкісний маршрут, який з’єднає Рівне й Луцьк зі столицею України, кажуть у компанії.

Потяг №755/756 курсуватиме щодня, крім середи. Він вирушатиме з Києва о 07:25, прибуватиме до Рівного об 11:54 й до Луцька о 13:12. У зворотному напрямку потяг теж курсуватиме щодня, крім середи. Вирушатиме з Луцька о 15:20, з Рівного о 16:25 і прибуватиме до Києва о 20:42.

Під час ремонту оновили екіпажну частину, гальма, усі системи життєзабезпечення. Також оновили інтер’єр, замінили покриття підлоги, перетягнули крісла, замінили вікна.

Потяг обладнаний розетками з USB-роз’ємами для кожного пасажира, сповивальними столиками в головних вагонах, пандусами й місцями для перевезення людей з інвалідністю, тримачами для велосипедів, системами відеоспостереження, кондиціювання, вентиляції, пожежної сигналізації й пожежогасіння, вакуумними туалетами.

Також у потязі є кафе, онлайн-бібліотека.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Електропотяг EJ675 Skoda City Elephant складається з шести двоповерхових вагонів на 623 місця (46 першого класу, 590 другого класу), він розрахований на швидкість роботи 160 км/год.

«Укрзалізниця» закупила два електропотяги Skoda у 2012 році до проведення чемпіонату Європи з футболу. Згодом вони припинили курсування, бо потребували ремонту. Лише в липні 2019 року оголосили тендер на капітальний ремонт з очікуваною вартістю понад 160 мільйонів гривень. Їх мали відремонтувати ще до кінця 2020 року, але почали ремонтувати тільки в лютому й березні 2021 року.

Перший потяг запустили на маршрут після ремонту напередодні Нового року, 30 грудня 2021 року. Спочатку він курсував із Києва до Львова, потім мав їздити до Вінниці. З 19 травня він почав курсувати між Києвом і Черніговом.

Другий потяг відремонтували влітку 2022 року.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Фото: «Укрзалізниця»