«Укрзалізниця» відремонтувала другий двоповерховий потяг Skoda Elephant, повідомив голова правління компанії Сергій Лещенко.

Перший відремонтований потяг Skoda. Фото: «Укрзалізниця»

За його словами, потяг уже випробували: він розганявся до 160 кілометрів на годину й екстрено гальмував. Випробування пройшло успішно.

Випробування потяга. Фото: Сергій Лещенко

Лещенко поки не повідомив, за яким маршрутом запустять цей потяг. Це оголосять пізніше.

Водночас він заявив, що ремонт завершили з випередженням графіка, хоча за планом хотіли запустити на маршрут у першій половині 2022 року (утім, це було до початку повномасштабного второгнення Росії).


Електропотяг EJ675 Skoda City Elephant складається з шести двоповерхових вагонів на 623 місця (46 першого класу, 590 другого класу), він розрахований на швидкість роботи 160 км/год.

«Укрзалізниця» закупила два електропотяги Skoda у 2012 році до проведення чемпіонату Європи з футболу. Згодом вони припинили курсування, бо потребували ремонту. Лише в липні 2019 року оголосили тендер на капітальний ремонт з очікуваною вартістю понад 160 мільйонів гривень. Їх мали відремонтувати ще до кінця 2020 року, але почали ремонтувати тільки в лютому й березні 2021 року.

Перший потяг запустили на маршрут після ремонту напередодні Нового року, 30 грудня 2021 року. Спочатку він курсував із Києва до Львова, потім мав їздити до Вінниці. З 19 травня він почав курсувати між Києвом і Черніговом.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі