Виконавчий директор лоукостера Майкл О’Лірі Ryanair заявив, що ера авіаквитків за 10 євро закінчилася через різке здорожчання палива, пише ВВС.

Середній тариф авіакомпанії зросте з приблизно 40 євро до приблизно 50 євро протягом наступних п’яти років, повідомив виданню виконавчий директор.

Водночас Майкл О’Лірі вважає, що люди будуть продовжувати користуватися авіатранспортом попри зростання вартості життя.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Авіакриза в Україні почалася в середині лютого 2022 року. Через повідомлення про можливий наступ Російської Федерації на Україну страхові компанії вирішили припинити страхувати літаки, які виконують рейси в Україну. А деякі лізингодавці стали вимагати, щоб українські авіакомпанії, які користуються їхніми літаками, повернули їх.

Ryanair припинили авіарейси з початком повномаштабного вторгнення. Але виконавчий директор у березні пообіцяв, що Ryanair стане «першою авіакомпанією, яка повернеться в Україну».

До заходів енергозбереження країни ЄС закликала Європейська комісія. У німецьких містах вимикають фонтани й прожектори. Крім того, вимикають гарячу воду в муніципальних басейнах і спортивних залах на тлі газової кризи.

Заради економії в Австрії відмовляються від підсвічування памʼяток, а Іспанія регулює температуру на підприємствах, у ресторанах, музеях і громадському транспорті.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі