В австрійських містах Лінц і Вінер-Нойштадт почали вимикати підсвітку пам’яток і мостів із 23:00, повідомляє видання Vienna.at.

Про економію електроенергії на тлі газової кризи думають й у Відні, зокрема можуть вимкнути підсвітку в соборі святого Стефана, пише видання. Водночас економити на вуличному освітленні не збираються, заходи стосуються радше освітлення громадських обєктів, адже таким способом можна заощадити до 10% енергії.

Крім того, до 15% електроенергії потенційно дозволить зекономити зменшення обсягів опалення в муніципальних будівлях: офісах, школах, дитячих садках. Заходи можуть стосуватися й не муніципальних офісів, які нерідко залишаються порожніми внаслідок коронавірусних обмежень. Більш детальний план енергозбереження в Австрії обіцяють представити наступного тижня.

Також в Іспанії підприємства, ресторани, музеї й громадський транспорт мають дотримуватися суворих температурних вимог, щоб не навантажувати енергосистеми Європи, пише Euronews. Такі заходи уряд оголосив 1 серпня.

Згідно з планом, мінімальна температура в приміщеннях має становити 27°C, а взимку – 19°C. Також економії має сприяти віддалена робота кілька днів на тиждень; вимикання світла в громадських будівлях і вітринах, коли вони не використовуються; закривання вікон і дверей, що дозволить зменшити навантаження на системи кондиціонування. Але для приватних домогосподарств ці заходи будуть необовязковими, а рекомендаційними.

Цей план набуде чинності за тиждень після публікації в офіційному бюлетені й буде діяти до листопада 2023 року, заявила міністерка Іспанії з питань екологічного розвитку й демографічних проблем Тереза ​​Рібера.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


До заходів енергозбереження країни ЄС закликала Європейська комісія. Також у німецьких містах вимикають фонтани й прожектори. Крім того, вимикають гарячу воду в муніципальних басейнах і спортивних залах на тлі газової кризи.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі