У Києві 75% шкіл готові до початку навчального року, розповів заступник голови КМДА Валентин Мондриївський телеканалу «Київ».

За його словами, лише до четвертої частини шкіл міста залишаються питання з точки зору готовності до 1 вересня.

Наразі КМДА спільно з ДСНС та профільними комісіями обстежують навчальні заклади середньої освіти у кожному з районів Києва.

Крім того, Валентин Мондриївський підтвердив, що загалом в Україні лише 25% шкіл достатньо безпечні для дітей, щоби розпочинати в них навчання.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Уряд рекомендував почати очне навчання в школах із 1 вересня, а в університетах, за винятком перших курсів, – із 15 серпня. Навчальний рік триватиме на місяць довше. Школи Київської області також готують до навчального року.

За даними МОН, в Україні лише 8% шкіл мають укриття. Їх обіцяють обладнати у дитячих садочках, школах і закладах професійно-технічної освіти Києва, що перебувають у комунальній власності. Учнів і вчителів, чиї школи були зруйновані під час війни, переведуть до найближчих навчальних закладів.

Також в Україні змінили закон про школу. Тепер навчання може починатися не з вересня, а наприклад, із серпня. Водночас у деяких школах України можуть впровадити позмінне навчання.

Також освітній омбудсмен України Сергій Горбачов пояснив, що підвальні приміщення в навчальних закладах можна використовувати як споруди подвійного призначення і як найпростіші укриття лише за певних умов.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі