В українських школах, які не зможуть розмістити в бомбосховищі всіх учнів, можуть запровадити навчання в декілька змін, повідомив в ефірі телемарафону міністр освіти Сергій Шкарлет.

Міносвіти зазначає, що також є рекомендація щодо змішаного навчання. Деякі дисципліни можуть дозволити вивчати онлайн, а інші – офлайн.

Очне навчання в школах упроваджуватимуть лише за згоди обласних військових адміністрацій. У разі небезпеки в регіоні можуть запровадити «дистанційку» або змішану систему навчання.

Шкарлет наголосив, що освітні заклади, які все ж проводитимуть офлайн навчання, матимуть «паспорт безпеки». Він включатиме план евакуації до бомбосховища.

У МОН також нагадали, що батьки, які не хочуть віддавати дитину на очне навчання, можуть обрати іншу форму: «дистанційку», індивідуальний графік або екстернат (самостійне опанування шкільної програми).

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


У Міністерстві освіти і науки заявили, що навчання почнеться очно. Діти підуть до школи першого вересня. Учнів і вчителів, чиї школи були зруйновані під час війни, переведуть до найближчих навчальних закладів.

Верховна Рада внесла зміни до Закону України «Про повну загальну середню освіту». Тепер навчання може починатися не з першого вересня.

Через російську агресію в Україні зруйновано близько 20% шкіл. Президент Зеленський доручив відновити якомога більше шкіл до 1 вересня, щоб діти могли вийти на навчання.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

обкладинка: НУШ