Кияни пропонують перейменувати вулицю Пушкінську на вулицю Європейську, а вулицю Льва Толстого на вулицю полку «Азов», повідомляє Київрада.

Ініціативу підтримала депутатка Київради Олеся Пинзеник, вона направила звернення міському голові Віталію Кличку щодо перейменування цих вулиць. Спершу вона пропонує провести рейтингове електронне голосування.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


У Києві загалом можуть перейменувати понад 460 вулиць та об’єктів, чиї назви повʼязані з росією чи білоруссю. Кияни можуть надавати свої пропозиції до 1 травня. Шеф-кухар Євген Клопотенко пропонує перейменувати вулицю імені Чаадаєва, яка розташована на Борщагівці, на Борщову.

Також у Києві збираються перейменувати станції метро «Дружби народів», «Площа Льва Толстого», «Берестейська», «Мінська», «Героїв Дніпра». Щодо нових назв для станцій метро вже відкрили опитування. Воно триватиме до 15 травня.

Окрім того, у столиці можуть демонтувати приблизно 60 памʼятників і пам’ятних знаків. Один із радянських монументів під Аркою дружби народів уже демонтували.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі