У межах капітального ремонту на вулиці Хрещатик облаштують велосипедну інфраструктуру, яка передбачає 15 магістральних маршрутів до Європейської площі та вулиці Богдана Хмельницького, повідомляють у ГО «Київ – Велосипедне місто».

З обох сторін вулиці Хрещатик створять двосторонні доріжки шириною 2,25 метра, які доповнюватимуть велоінфраструктуру, яка вже існує на Прорізній і Городецького, а також на Бессарабській площі. 

У громадській організації кажуть, що велодоріжки облаштують із гранітних плит, хоч це суперечить вимогам проєктування ДСТУ. За їхніми словами, для зручності велосипедистів та осіб з інвалідністю ліпше використовувати матеріали, що мають кольорову й тактильну відмінність від тротуару.

Також на перехрестях Хрещатика з Михайлівською, Прорізною та вулицею Богдана Хмельницького облаштують наземні пішохідні переходи з велосипедними переїздами. Згідно з тендерною заявкою, встановлять 27 велосипедних світлофорів.

Проєкт капітального ремонту можна переглянути тут.

Почати капітальний ремонт Хрещатика планують уже в березні 2022 року. Водночас, за даними дорожньої служби, основні роботи триватимуть до кінця 2022 року, а не до кіня 2023-го, як передбачають умови тендеру на Prozorro.

The Village Україна детально розписувало ситуацію навколо майбутнього ремонту Хрещатика.


Оновлення Хрещатика міський голова Києва Віталій Кличко анонсував ще у 2018 році. У травні 2021 року «Київавтодор» оголосив тендер щодо капітального ремонту вулиці від Європейської до Бессарабського площі.

Під час капремонту мають висадити каштани, облаштувати велосипедні доріжки з обох боків вулиці, наземні пішохідні переходи та велопереїзди на перехрестях із вулицями Михайлівська, Прорізна, Богдана Хмельницького та Бесарабською площею.

Також мають відремонтувати підземні переходи на вулиці Прорізній і майдані Незалежності та влаштувати там ліфти-підйомники.

Ремонтувати Хрещатик буде ТОВ «Онур Конструкціон Інтернешнл», який переміг на тендері.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

обкладинка та фото: Анна Бобирєва для The Village Україна