Почати капітальний ремонт Хрещатика планують уже в березні 2022 року, повідомляє Depo.Київ з посиланням на «Київавтодор».

Водночас, за даними дорожньої служби, основні роботи триватимуть до кінця 2022 року, а не до кіня 2023-го, як передбачають умови тендеру на Prozorro.

«Київавтодор» повідомив, що повне перекриття руху на вулиці не планується. Будуть поступово перекривати окремі ділянки, де виконуватимуть роботи. Схеми організації руху оприлюднять пізніше.


Оновлення Хрещатика міський голова Києва Віталій Кличко анонсував ще у 2018 році. У травні 2021 року «Київавтодор» оголосив тендер щодо капітального ремонту вулиці від Європейської до Бессарабського площі.

Під час капремонту мають висадити каштани, облаштувати велосипедні доріжки з обох боків вулиці, наземні пішохідні переходи та велопереїзди на перехрестях із вулицями Михайлівська, Прорізна, Богдана Хмельницького та Бесарабською площею.

Також мають відремонтувати підземні переходи на вулиці Прорізній і майдані Незалежності та влаштувати там ліфти-підйомники.

Ремонтувати Хрещатик буде ТОВ «Онур Конструкціон Інтернешнл», який переміг на тендері.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Фото: Анна Бобирєва для The Village Україна