У разі надзвичайної ситуації весь транспорт Києва працюватиме відповідно до мобілізаційного плану, повідомляє КМДА.

Метро перевозитиме працівників критичної інфраструктури зранку та ввечері в години пік (приблизно 6 годин на день), увесь інший час його будуть використовувати як укриття. Також метрополітен зможе евакуювати населення до визначених місць збору.

Роботу «Червоної» гілки на лівому березі Києва зупинять, оскільки це відкрита ділянка. Але мешканці лівого берега зможуть евакуюватися на спеціально виділених автобусах до підземної частини метрополітену.

У метрополітені є вбиральні, автономне електричне живлення, артезіанські свердловини, фільтро-вентиляційні установки для очищення повітря та герметизувальні затвори. Крім того, на кожній станції є дефібрилятори й аптечки для надання першої допомоги.

Метрополітен охоронятиме поліція та воєнізовані підрозділи. Наразі охорона працює в посиленому режимі, щоб запобігти проявам тероризму.

Наземний транспорт перевозитиме, головним чином, працівників підприємств критичної інфраструктури. Маршрути з незначним пасажиропотоком можуть зупинити.

Автобуси можуть бути використані для евакуації киян, працівників і документів зі стратегічно важливих установ.

На всіх транспортних підприємствах організують цілодобове чергування. Також будуть посилено охороняти мости, аеропорти та під’їзди до них.

Весь рухомий склад «Київпастранс» укомплектований медичними аптечками.

У КМДА наголошують, що наразі ситуація залишається під контролем, транспорт працює у звичайному режимі.


У КМДА розповіли, як Київ готується до можливого військового вторгнення. Зокрема, «Укренерго» запустила додаткове виробництво електроенергії на київських ТЕЦ, також розробили нову цифрову систему оповіщення для містян і затвердили план евакуації. Крім цього, у місті проводять тематичні навчання зі вчителями шкіл і батьками учнів.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

ОБКЛАДИНКА Й ФОТО: КМДА