Підліткам старше 14 років відсьогодні починають виплачувати тисячу гривень у межах програми «єПідтримка». Щоб отримати гроші, потрібно пройти повний курс вакцинації та мати «зелений» сертифікат у «Дії».

Щоб подати заявку на виплату в «Дії», потрібно спершу оформити спеціальну картку в додатку або відділенні одного з банків-учасників програми: Monobank, «ПриватБанк» та «Ощадбанк», «А-банк», «Альфа-банк» або «Укргазбанк».

У «ПриватБанку» розповіли, який алгоритм дій для підлітків.

Підлітки, які вже є клієнтами банку, можуть відкрити картку в мобільному додатку «Приват24». Для цього потрібно оновити застосунок, зайти у вкладку «Гаманець», натиснути меню «Додати» й вибрати картку «єПідтримка». Для зарахування грошей треба перейти за посиланням в додаток «Дія» та подати заявку на виплату на карту «ПриватБанку».

Якщо в підлітка немає картки «ПриватБанку», він повинен пройти ідентифікацію у відділенні банку. З собою потрібно мати ідентифікаційний код і паспорт (можна й закордонний). Після цього можна зареєструватися в «Приват24» й оформити карту «єПідтримка».

Раніше ми писали, як оформити картку «єПідтримка» в «Ощадбанку» та Monobank.


Перелік сфер, де можна витратити «тисячу за вакцинацію», розширили. Тепер до нього входять також освітні курси, позашкільні гуртки, перебування в літньому або спортивному таборі, спортивні товари та канцтовари.

Додаткові 500 гривень «єПідтримки» за бустерну дозу можна буде отримати із середини березня.

У січні 2022-го підліткам спростили доступ до вакцинації проти COVID-19. Відтепер для того, щоб вакцинуватися від коронавірусу, підлітку достатньо просто записатися до центру щеплення. Із собою треба мати паспорт та ідентифікаційний код, щоб дані про вакцинацію внесли в електронну систему охорони здоров’я. Підлітки віком від 14 років з ID-карткою можуть згенерувати СOVID-сертифікат самостійно.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі