МОЗ скасувало вимогу про обов’язкову наявність усіх рутинних щеплень (від гепатиту, туберкульозу, кору тощо) для вакцинації підлітків проти COVID-19, повідомили в міністерстві.

Відтепер для того, щоб вакцинувати дитину 1217 років від коронавірусної хвороби, батькам достатньо просто записати її до центру щеплення. Перелік адрес і контакти центрів можна знайти тут.

Із собою треба мати свідоцтво про народження (для дітей 1213 років) або паспорт та ідентифікаційний код (для дітей 1417 років), щоб дані про вакцинацію внесли в електронну систему охорони здоров’я.

Дітям 1213 років для щеплення необхідна згода одного з батьків або опікуна.

Для вакцинованих від COVID-19 підлітків можна згенерувати дитячий COVID-сертифікат

Дітям із 12 років сертифікат може згенерувати батько або матір. Підлітки віком від 14 років з ID-карткою можуть створити СOVID-сертифікат самостійно.


У жовтні 2021 року МОЗ рекомендувало щепити дітей від 12 років від коронавірусної хвороби вакциною Pfizer за умови наявності в них усіх обов’язкових рутинних щеплень.

За інформацією МОЗ, вакцина пройшла всі необхідні дослідження для дітей віком 1217 років, які довели її ефективність і безпечність.

За даними Центрів з контролю та профілактики захворювань США на середину жовтня 2021 року, вакцина Pfizer на 93% ефективна проти госпіталізації підлітків віком 1218 років.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі