Підлітки старше 14 років зможуть отримати тисячу гривень за вакцинацію із 7 лютого 2022 року, повідомили в Мінцифри.

Щоб брати участь у програмі «єПідтримка», потрібно пройти повний курс вакцинації, тобто щепитися двома дозами. 

Додаткові 500 гривень за бустерну дозу можна буде отримати із середини березня.

Перелік сфер, де можна витратити «тисячу за вакцинацію», розширили. Тепер до нього входять також освітні курси, позашкільні гуртки, перебування в літньому або спортивному таборі, спортивні товари та канцтовари.


У січні 2022-го підліткам спростили доступ до вакцинації проти COVID-19. Відтепер для того, щоб вакцинуватися від коронавірусу, підлітку достатньо просто записатися до центру щеплення. Із собою треба мати паспорт та ідентифікаційний код, щоб дані про вакцинацію внесли в електронну систему охорони здоров’я. Підлітки віком від 14 років з ID-карткою можуть згенерувати СOVID-сертифікат самостійно.

Щоб отримати гроші від «єПідтримки», потрібно оформити спеціальну картку в додатку або відділенні банку. Ми вже писали про те, як це зробити. Потім треба подати заявку на участь у «єПідтримці» в застосунку «Дія»: зайти в розділ «Послуги» й обрати «єПідтримка», далі вибрати картку для виплати та чекати надходження коштів.

Послуга «єПідтримка» – це можливість отримати 1000 гривень повністю вакцинованим українцям. «єПідтримка» спрямована на допомогу українському бізнесу, який найбільше постраждав під час карантину, тому витратити гроші можна лише на певні категорії товарів і послуг: квитки на літак або потяг у межах України, квитки в кінотеатри, театри, музеї, виставки, на концерти, абонементи в спортзал або книги. Люди старше 60 років можуть витратити тисячу за вакцинацію на ліки та оплату комунальних послуг.

У січні 2022-го стало відомо, що за щеплення бустерною дозою додатково виплатять 500 гривень «єПідтримки».

За даними Мінцифри, українці вже подали 8 мільйонів заявок на участь у «єПідтримці» та витратили 2,3 мільярда гривень у межах програми.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі