Більшість опитаних компаній продовжуватиме роботу в Україні навіть у разі загострення війни із Росією, пише Forbes, посилаючись на дані Європейської Бізнес Асоціації.

Тільки 7% керівників компаній відзначили, що через зовнішню агресію їхній бізнес може цілком закритися.

Частина компаній планує залишатися в Україні, але розглядає можливість переїзду до західних регіонів. Про такий сценарій розмірковують 17% опитаних.

Майже половина бізнесів, 45%, збираються продовжувати роботу в звичайному режимі навіть у разі загострення конфлікту.

Десята частина опитаних компаній думають про те, щоб виїхати з України.

Як бізнеси планують убезпечитися

За даними ЄБА, 40% опитаних склали план дій на випадок подальшого вторгнення, така ж кількість компаній розмірковує над цим.

Серед пріоритетів – безпека співробітників та їхніх близьких, безпека активів, документів і даних, а також життєздатність бізнесу.

Компанії розглядають різні способи убезпечити себе і зберегти активи. Найчастіше говорять про фізичну охорону майна або його переміщення до інших регіонів, про посилення інформаційної безпеки і страхування. Також розглядають можливість виведення коштів.


За даними іноземних розвідників, у жовтні-листопаді Російська Федерація почала стягувати війська на кордон з Україною. Американська розвідка вважає, що Росія планує широкомасштабний військовий наступ на Україну, який може статися на початку 2022 року.

Мільярдер і засновник корпорації Virgin Group Річард Бренсон закликав представників бізнесу об’єднатися та допомогти відстояти суверенітет України.

Редакція The Village Україна поспілкувалася з представниками Veterano Group і розпитала в них про те, як можна підготувати бізнес до можливої воєнної ескалації.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі