Мільярдер і засновник корпорації Virgin Group Річард Бренсон опублікував блог, у якому поділився своїми думками щодо можливого загострення війни між Росією та Україною. Він закликав представників бізнесу об’єднатися та допомогти відстояти суверенітет України. Тут публікуємо основні тези зі звернення Бренсона у вигляді цитат.

 «Ніколи в останні роки не було більшого ризику тотальної війни на європейській землі – війни, яка, як і багато попередніх воєн, не служить справедливій чи законній цілі».

 «Зараз кожному з нас важко приховати своє роздратування. Що у 2022 році одна країна, чорт забирай, робить, коли збирає танки на кордонах іншої країни?»

 «Жоден із моїх російських контактів, хоча приватно виступав проти військової інтервенції Росії, не бажав підносити свій голос публічно».

 «Тоді (у 2014 році – ред.) і зараз ті, з ким я спілкувався, сходилися в думці, що будь-яка війна між Росією й Україною матиме руйнівні та жахливі наслідки. Зокрема, це ще більше ізолює Росію і її президента від решти світу та зруйнує російську економіку».

 «Це не той конфлікт, який президент Путін може виграти в довгостроковій перспективі. Хоча, здається, його мало хвилює, що світ думає про його геополітичні амбіції, його мало б хвилювати, яким буде майбутнє його власної країни».

 «У якийсь момент звичайні росіяни усвідомлять, що вони заслуговують на краще, особливо якщо ситуація сягне точки, коли неминуче повстання українців».

 «Бізнес-лідерам варто об’єднатися й відстояти суверенітет України. Навіть якщо це матиме свою ціну, усі ми повинні дати чіткий сигнал, що агресія завжди неприйнятна та що світова бізнес-спільнота підтримуватиме весь спектр санкцій проти будь-якої країни, яка прагне порушити суверенітет іншої».


За даними іноземних розвідників, у жовтні-листопаді Російська Федерація почала стягувати війська на кордон з Україною. Американська розвідка вважає, що Росія планує широкомасштабний військовий наступ на Україну, який може статися на початку 2022 року.

США, Німеччина та Велика Британія в січні 2022 року почали евакуацію родичів своїх дипломатів з України.

Річард Бренсон – засновник корпорації Virgin Group, мільярдер. Одна з найвідоміших його компаній – Virgin Galactic, яка розробляє літак для космічного туризму. 

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

ОБКЛАДИНКА: John Armstrong