Кабінет міністрів України скоротив термін дії COVID-сертифікатів про одужання зі 180 до 105 днів, ідеться у постанові уряду від 4 листопада 2021 року.

Це стосується як внутрішніх, так і міжнародних сертифікатів. Відтепер вони починають діяти на 15 день від дати встановлення діагнозу та діють протягом 105 днів від дати встановлення діагнозу.

Документ дозволятиме без обмежень працювати, відвідувати заклади та пересуватись у «жовтій» і «червоній» зонах карантину.

Сертифікат про одужання буде формуватися лише для тих, у кого лікар встановив діагноз COVID-19 від моменту запуску функціоналу нового сертифіката та надалі. Документ не згенерується, якщо діагноз було встановлено раніше.

Обов’язковою підставою для його генерації буде медичний запис лікаря, який відображатиметься в електронній системі охорони здоров’я.

Крім цього, COVID-сертифікати про одужання може бути сформований не більше ніж двічі за один календарний рік.


З 8 листопада невакциновані українці зможуть отримати в «Дії» цифровий сертифікат про одужання від COVID-19

У МОЗ перехворілим радять вакцинуватися на 28-й день від першого дня появи симптомів або лабораторного підтвердження діагнозу COVID-19 методом ПЛР.

«Жовті» сертифікати про щеплення першою дозою вакцини від COVID-19 доступні на порталі «Дія». Документ можна зберегти на телефон або роздрукувати. Для цього потрібно скористатися електронним підписом (КЕП).

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

обкладинка: «Дія»