Велика Британія схвалила використання пігулок Paxlovid проти коронавірусу від фармакологічної компанії Pfizer, однак поки лише для людей віком від 18 років, пише The Guardian.

Спочатку таблетки від Pfizer рекомендуватимуть для застосування людям, що мають легкий або помірний перебіг COVID-19, однак перебувають у групі ризику загострення хвороби.

Ці таблетки найбільш ефективні під час вживання на ранніх стадіях коронавірусу, пише Reuters, посилаючись на дані Агентства з регулювання лікарських засобів і товарів медичного призначення (MHRA).

Видання також зазначає, що наразі рано говорити про те, чи впливає «Омікрон» на погіршення ефективності Paxlovid.


Американська фармкомпанія Pfizer створила й почала випробовувати на людях противірусні таблетки, які потрібно вживати за перших ознак COVID-19. Також компанія заявляла, що ефективність їхніх пігулок проти COVID-19 становить близько 89%.

У Міністерстві охорони здоровʼя дозволили випробувати в Україні таблетки проти коронавірусної інфекції виробництва компаній Pfizer і Merck. Дослідження препаратів «Ритонавір» і «Молнупіравір» проводитимуть над дорослими особами, які проживають із хворими на COVID-19.

Таблетки Paxlovid, які виробляє Pfizer, мають прибути в Україну в першому кварталі 2022 року.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі