З моменту скасування паперових квитків у Києві, 14 липня 2021 року, електронним квитком скористалися 119 мільйонів разів, повідомляє департамент інформаційно-комунікаційних технологій КМДА.

За осінь електронним квитком скористалися 72 мільйони разів. Зокрема, у листопаді QR-квиток придбали 20 мільйонів разів і на 20% менше купували паперові квитки, ніж у жовтні.

У додатку «Київ Цифровий» згенерували 10 мільйонів QR-квитків із моменту скасування паперових талонів. Користувачі застосунку також додали понад 500 тисяч транспортних карт.


У Києві паперові талони на проїзд вийшли з обігу 14 липня 2021 року. Відтоді проїзд у громадському транспорті можна оплатити за допомогою транспортної карти або QR-квитка.

Електронні квитки діють так само, як паперові, проте в екологічному режимі paperless. Купити їх можна з банківської картки, Apple Pay або Google Pay. Термін дії QR-квитка – 15 днів.

Невикористаний QR-квиток також можна надіслати другу. Для цього в додатку «Київ Цифровий» потрібно натиснути кнопку «Поділитися квитком» під його зображенням і відправити квиток через месенджер або електронну пошту.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Обкладинка: «Київ Цифровий»