Понад 100 тисяч українців пропустили щеплення другою дозою вакцини проти COVID-19, повідомив на брифінгу головний державний санітарний лікар Ігор Кузін.

«Зараз обов’язок кожної людини – захистити себе та рідних, зробивши щеплення. Водночас близько 110 тисяч українців протермінували другу дозу протиковідної вакцини. Саме тому закликаю кожного прийти та надолужити пропущену дозу», – наголосив Кузін.

Ось мінімально можливі інтервали для щеплення:

  • Pfizer – 21 день;
  • Moderna – 28 днів;
  • CoronaVac – 14 днів;
  • Oxford/AstraZeneca – 28 днів.

Також за словами Кузіна, дані електронної медичної системи охорони здоров’я України за серпень-жовтень свідчать, що невакциновані мають упʼятеро вищий ризик госпіталізації й майже вдевʼятеро вищий ризик смерті від COVID-19, аніж вакциновані.

Станом на 13 грудня 2021 року в Україні щепили 14 мільйонів людей, з них повністю імунізовані 12 мільйонів (40% дорослого населення).


В Україні людям із супутніми захворюваннями робитимуть додаткову дозу вакцини від COVID-19. Це стосується людей із ВІЛ-інфекцією, онкологією, осіб після трансплантації органів, а також людей які проходять імуносупресивну або імуномодулювальну терапію.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

обкладинка й фото: Олександр Жадан