Українці купили квитки на потяг більше ста тисяч разів із моменту початку виплат тисячі за вакцинацію, повідомляє «Укрзалізниця».

Це кількість транзакцій, які користувачі картки «єПідтримка» здійснили у чат-боті та на сайті перевізника, а також на партнерських сайтах.

Середня вартість одного квитка складає 420 гривень. Усього пасажири «Укрзалізниці» витратили на залізничні квитки більше 42 мільйонів гривень.

В «Укрзалізниці» нагадали, що за програмою «єПідтримка» можна обрати будь-який квиток на будь-який рейс та у вагон будь-якого класу, але його вартість не може перевищувати тисячу гривень.


Послуга «єПідтримка» – це можливість отримати тисячу гривень повністю вакцинованим українцям, які досягли повноліття. Щоб отримати гроші на першому етапі виплат, треба подати заяву в «Дії» до 29 грудня.

Витратити гроші можна лише на певні категорії товарів і послуг: квитки на літак або потяг у межах України, квитки в кінотеатри, театри, музеї, виставки, на концерти, абонементи в спортзал або книги. Літні люди зможуть витратити кошти на ліки.

22 грудня міністр культури Олександр Ткаченко повідомив, що найбільше українці витрачають на культурні послуги (книжки та кінотеатри). Деякі сайти книжкових магазинів не витримали попиту й «лягли». Щодо залізничних квитків, то найкраще вони продаються у туристичних напрямках – Івано-Франківськ, Львів та Буковель.

А міністр цифрової трансформації Михайло Федоров 24 грудня зазначив, що книжки, кіно та квитки на подорожі усередині країни залишаються тими сферами, на які українці витрачають найбільше (таку тенденцію спостерігали ще тоді, коли «єПідтримка» працювала у тестовому режимі).

Програма діятиме і протягом 2022 року. У 2–3 кварталі зʼявиться можливість подати заявку на отримання виплат не через застосунок «Дія», а в офлайн-режимі, почнуть видавати пластикові картки. Також у «єПідтримці» візьмуть участь 13 нових банків-партнерів (зараз це Monobank, «А-банк», «Альфа-банк», «ПриватБанк», «Ощадбанк» та «Укргазбанк»).

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Обкладинка: «Укрзалізниця»