Юрій Трембіцький став новим начальником поліції Подільського району замість Павла Василенка, повідомили The Village Україна в районному управлінні.

«З вересня цього року Юрій Трембіцький виконував функції тимчасового виконуючого обов’язків. Зараз він офіційно призначений підполковник поліції», – сказала прессекретарка районного управління поліції.

Раніше Юрій Трембіцький обіймав посаду начальника відділу з розслідування особливо тяжких злочинів Головного управління Національної поліції в Миколаївській області.

У пресслужбі не прокоментували причини рішення щодо звільнення попереднього начальника подільського відділку Павла Василенка.

«Рішення призначити нового підполковника ухвалив керівник головного управління Національної поліції Києва Іван Вигівській», – додала прессекретарка.

У барі «Хвильовий», який постраждав від нападів праворадикалів у листопаді 2021 року, повідомили, що новий начальник райвідділку вже вийшов на спілкування з ними.


Звільнення Павла Василенка з посади керівника Подільського управління поліції було однією з вимог акції, яку провели 29 листопада 2021 року під будівлею МВС. Цю акцію влаштували після нападів на бар «Хвильовий» і блокування роботи клубів на Кирилівській та Closer у листопаді. Також під час протесту вимагали розслідувати напади на заклади Подолу.

Ще одну подібну акцію провели в травні 2021 року біля відділку поліції на Подолі. Тоді теж вимагали звільнити Василенка, припинити незаконні рейди на заклади й клуби, незаконні обшуки людей і невиправдане застосування сили.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Обкладинка: акція протесту під будівлею МВС; Андрій Баштовий для The Village Україна