Об 11:00 перехрестя вулиці та провулку Хорива заповнене людьми. Представники креативних спільнот Подолу вийшли на мирну акцію протесту проти поліцейського свавілля до відділку поліції на Хорива, 20. Учасники акції тримають у руках плакати «ACAB», «У вас є зброя, у нас є слово. Я хочу вільно гуляти Подолом!», «Ні» – свавіллю! «Так» – правам!», «Ми не хочемо боятися тих, хто має нас захищати», «Поліцію на переробку».

Головна вимога акції – звільнити начальника Подільського управління поліції Павла Василенка та припинити «сафарі» на креативну молодь Подолу, незаконні рейди на культурно-розважальні заклади, незаконні обшуки людей і невиправдане застосування сили. Також організатори вимагають притягнути до відповідальності правоохоронців, які 15 травня здійснили незаконний рейд на Нижньоюрківській, 31, і покарати силовиків, які побили художника й музиканта Дмитра Бугайчука.

У ніч із 18 на 19 травня на перехресті Кирилівської та Мильного провулку в Києві представники батальйону спецпризначення побили засновника гурту «Дичка» Дмитра Бугайчука. Йому розбили голову, душили та кілька годин тримали в кайданах без укладання протоколу. «Швидку» не викликали. За словами поліції, Дмитро виглядав «підозріло» та нібито мав при собі наркотичні речовини. Також у поліції стверджують, що почали службове розслідування щодо правомірності дій поліцейських.

За словами організаторів акції, це не єдині випадки свавілля поліції та рейдів на Нижньоюрківську, 31. Усе почалося із 2015 року, проте 2020 та 2021 року напади на Closer, Keller Bar і бар «Хвильовий» стаються регулярно.

Прямо біля входу в поліцейський відділок проходить інша акція протесту від Центру реабілітації «Світ без залежності». Чоловіки середнього віку та кілька літніх жінок тримають у руках однакові видруковані плакати з вимогами заборонити «метадонові аптеки», заблокувати Telegram-канали, у яких продають наркотики та звільнити історичний центр від «наркопритонів». Люди із плакатами відмовляються давати коментарі. Організатори акції «Зупинимо сафарі на Подолі!» в мікрофон «дякують» учасникам іншої акції.