У Великій Британії помер пацієнт зі штамом «Омікрон», повідомило видання BBC, посилаючись на слова британського прем’єр-міністра Бориса Джонсона.

Це перший у світі офіційно підтверджений випадок смерті від нового варіанту коронавірусу.

«На жаль, «Омікрон» провокує госпіталізації, і, на жаль, підтвердилося, що принаймні один пацієнт з «Омікроном» помер», – сказав Джонсон під час візиту до одного з лондонських центрів вакцинації.

Подробиць про особистість померлого пацієнта прем’єр не повідомив.


Варіант «Омікрон» уперше виявили в Південній Африці наприкінці листопада 2021 року. Він має близько 30 мутацій і, за попередніми даними, є більш заразним для тих, хто вже переніс коронавірус. ВООЗ визнала його таким, що викликає занепокоєння. Це спонукало країни по всьому світу, зокрема Україну, тимчасово заборонити подорожі до південноафриканських країн і посилити внутрішні карантинні обмеження.

Станом на 9 грудня, за даними ВООЗ, «Омікрон» зафіксували в 63 країнах. В Україні поки що не виявили жодного випадку зараження цим штамом.

Досі «Омікрон» викликав у людей захворювання в легкій або безсимптомній формі. Але ВООЗ заявляє, що даних поки недостатньо, щоб встановити, наскільки тяжко протікає захворювання, спричинене новим варіантом коронавірусу.

У ВООЗ припустили, що «Омікрон» випередить за поширенням «Дельту», яка наразі є домінувальним штамом у світі.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі