Кабмін вирішив закрити кордони України для іноземців та осіб без громадян, які за останні 14 днів були понад 7 днів на території африканських країн, де поширений штам коронавірусу «Омікрон».

Це стосується Південно-Африканської Республіки, Ботсвани, Зімбабве, Намібії, Лесото, Есватіні, Мозамбіку й Малаві. Вʼїзд закриють з 3 грудня.

Винятками є іноземці й особи без громадянства, які постійно або тимчасово проживають на території України, є близькими родичами громадян України, працівниками дипломатичних і консульських установ, міжнародних організацій.

Українці, які були в цих країнах понад 7 днів протягом останніх двох тижнів, будуть зобовʼязані пройти самоізоляцію протягом 14 днів. Її не можна буде достроково припинити, навіть з негативним ПЛР-тестом.


Штам коронавірусу «Омікрон» уперше виявили в Південній Африці. ВООЗ визнала його таким, що викликає занепокоєння. За словами дослідників, цей штам має велику кількість мутацій, які можуть погіршити ефективність вакцин проти COVID-19 і підвищити ризик повторного зараження. В Україні поки не підтвердили жодного випадку цього штаму.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі