Шведська компанія Stadsis AB Вагіфа Алієва побудує біля станції метро «Почайна» триповерховий торговельний центр замість Петрівського книжкового ринку, пише «Новое Время», посилаючись на слова голови наглядової ради компанії «Мандарин Плаза» Олександра Черницького.

Забудовник обіцяє розмістити в ТРЦ сучасний книжковий ринок, де продаватимуть ліцензовані книжки, музику й кіно. Окрім цього, там зведуть багаторівневий паркінг, а також планують відкрити будівельний супермаркет під робочою назвою Building Mall.

Як пише видання, власник майбутнього ТРЦ Вагіф Алієв хоче запустити мережу, яка конкуруватиме з «Епіцентром».

Очікується, що площа ТРЦ перевищить 350 тисяч м². Наразі найбільший торговельний центр в Україні – Respublika Park – має площу в 300 тисяч м².

Проєктування триватиме близько пів року.

Навколо станції метро «Почайна», яка є однією з найзавантаженіших станцій метро та головним пересадковим вузлом для мешканців Троєщини, уже зараз розташовано декілька гіпермаркетів і торговельних центрів, які належать Алієву. Це Gorodok Gallery, «Рітейл Парк Почайна», а також Blockbuster Mall.


Вагіф Алієв також володіє декількома ТРЦ: Lavina, Mall і «Мандарин Плаза». На Либідській будується його Ocean Mall, на «Лісовій» – Lesnaya Mall, а біля метро «Іподром» – Hippodrome Mall.

У липні 2020-го стало відомо, що книжковий ринок «Петрівка» планують знести, а на його місці побудувати однойменний ТРЦ.

Президент фонду «Культурні новації» Владислав Трубіцин разом із підприємцями й активістами ініціював кампанію захисту ринку #SavePetrovka.

6 липня 2020-го на сайті петицій КМДА зареєстрували петицію із закликом не допустити знесення книжкового ринку. Станом на 22 вересня вона набрала трохи більше 2000 голосів з 10 тисяч необхідних. До кінця голосування залишилося 12 днів.

7 липня міський голова Києва зустрівся з представниками книжкового ринку «Петрівка» й заявив, що будівництво ТРЦ на місці ринку «наразі не планується». Водночас він підтвердив факт, що поблизу «Петрівки» хочуть розмістити ТРЦ. Міський голова закликав підприємців обговорити ситуацію з керівництвом ринку.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

обкладинка й фото: Wikimedia