Міський голова Віталій Кличко зустрівся з представниками книжкового ринку «Петрівка» й заявив, що будівництво ТРЦ на місці ринку «наразі не планується».

Водночас він підтвердив сам факт, що поблизу «Петрівки» хочуть розмістити ТРЦ, у межах вулиць Вербової, Куренівської, Богатирської, Московського проспекту та Набережно-Рибальської. А книжковий ринок розташований на двох ділянках на вулиці Степана Бандери, 10.

«Утім на цей час, згідно з даними електронної бази документообігу Департаменту архітектури, на ці ділянки містобудівні умови й обмеження не надавалися», – каже Кличко.

Віталій Кличко зустрівся з орендарями ринку «Петрівка» / КМДА

Мер закликав підприємців (орендарів книжкового) обговорити ситуацію з керівництвом ринку. Також Кличко просить поліцію взяти на контроль ситуацію й не допустити правопорушень.

Про те, що КМДА ДОЗВОЛИЛА ПОБУДУВАТИ НА ЧАСТИНІ РИНКУ «ПЕТРІВКА» ТРЦ, у листопаді 2019 року повідомило видання «КиевVласть». Будівництво планується на площі 0,9899 га. А землю під це будівництво КМДА передала в оренду ТОВ «Солідарність» ще в 2004 році, з’ясувало видання.


кампанію захисту книжкового ринку «Петрівка» разом із підприємцями й активістами ініціював президент фонду «Культурні новації» Владислав Трубіцин.  За його словами, адміністрація ринку вже попередила про демонтаж ринку до кінця року.

На сайті петиції КМДА вже зареєстрували петицію із закликом не допустити знесення книжкового ринку.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі