Книжковий ринок «Петрівка» планують знести, а на його місці побудувати однойменний ТРЦ, повідомив президент фонду «Культурні новації» Владислав Трубіцин, який ініціював кампанію захисту ринку разом із підприємцями й активістами.

«На основі незаконних рішень міської влади від 2004 року новий власник й адміністрація ринку кулуарним способом ухвалили рішення про ліквідацію ринку «Петрівка» до 1 січня 2021 року. На цьому культовому місці, де понад 20 років реалізовувався найвишуканіший букіністичний і навіть антикварний книжковий попит, тепер планують звести черговий ТРЦ», – каже він.

Додає, що нещодавно ринок відремонтували за кошти місцевих підприємців. Попри це адміністрація ринку вже попередила про майбутній демонтаж «Петрівки». «Ми починаємо боротьбу за збереження найбільшого в Києві, Україні та Європі книжкового ринку «Петрівка», – написав Трубіцин.

Вважає, що початкові рішення влади про приватизацію та зміну призначення земельних ділянок під ринком були незаконними.

Про те, що КМДА дозволила побудувати на частині ринку «Петрівка» ТРЦ, у листопаді 2019 року повідомило видання «КиевVласть».

Будівництво планується на площі 0,9899 га. А землю під це будівництво КМДА передала в оренду ТОВ «Солідарність» ще в 2004 році, з’ясувало видання.

Дирекція книжкового ринку пропонує переселити підприємців в ангар за станцією метро «Лісова», пише «Вечірній Київ».

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Обкладинка: Юлій Кудланик для БЖ