На станції «Нивки» в київському метрополітені поліцейський за допомогою дефібрилятора врятував пасажира, у якого стався серцевий напад, повідомляє поліція Києва.

Пасажир впав на платформі метро, втративши свідомість. Працівниця метро покликала на допомогу працівника поліції. Він взяв дефібрилятор та провів серцево-легеневу реанімацію. Цим навичкам він навчився на курсах з надання першої домедичної допомоги.

Дефібрилятор у метро. Фото: поліція Києва

Реанімація тривала близько 20 хвилин, після чого пасажир прийшов до тями. Його доставили до лікарні, де він перебуває під наглядом медиків.

Поліцейський Максим Троценко, який врятував пасажира. Фото: поліція Києва

У 2019 році проєкт «РеаніМетро» про встановлення дефібриляторів на платформах метро Києва переміг у «Громадському бюджеті».

Перші дефібрилятори з’явились у київському метро в травні 2020 року, але їх розмістили в касира, а тому вони були недоступні для оперативного використання пасажирами. Узимку 2021 року «Київський метрополітен» почав переносити автоматичні дефібрилятори від касира вниз, ближче до платформ. Станом на травень 2021 року на всіх 52 станціях дефібрилятори розміщені в пасажирських зонах.

Це вже другий випадок успішної реанімації у метро за допомогою дефібрилятора. У березні 2021 року працівник поліції у метро врятував пасажира.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Обкладинка: київський метрополітен