У київському метро на станції «Палац спорту» 22 березня за допомогою дефібрилятора врятували 56-річного чоловіка, розповіла лікарка Христина Ярмоленко.

Після успішної реанімації чоловіка доставили до кардіологічного корпусу Олександрівськові клінічної лікарні.

«Хворий продовжує лікування у відділенні реанімації й інтенсивної терапії та запитує: «Коли вже додому?» – написала Ярмоленко.

Дефібрилятор на станції метро в Києві


Реанімацію провів працівник Управління поліції в метрополітені. 

У київському метрополітені зазначили, що це перший випадок порятунку життя пасажира за допомогою дефібрилятора, але не перший випадок застосування цього обладнання: у 2020 році дефібрилятори використовували 10 разів, у 2021 році шість.


Перші дефібрилятори з’явились у київському метро в травні 2020 року, але їх розмістили в касира, а тому вони були недоступні для оперативного використання пасажирами. Узимку 2021 року «Київський метрополітен» почав переносити автоматичні дефібрилятори від касира вниз, ближче до платформ.

У 2020 році на 19 станціях київського метро також мали встановити дефібрилятори в межах реалізації проєкту-переможця Громадського бюджету «РеаніМетро». Але станом на лютий 2021 року їх не встановили.

На розгляді Київради перебуває проєкт рішення 836, який зобов’язує працівників метро вміти та надавати домедичну допомогу пасажирам, які цього потребують.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Обкладинка й фото: «Центр спеціальної підготовки»