На платформах 19 станцій метро планують встановити дефібрилятори. Тепер пасажири матимуть безпосередній доступ до них.

Фото: РеаніМетро

Їх встановлять на станціях: «Майдан Незалежності», «Хрещатик», «Палац спорту», «Площа Льва Толстого», «Театральна», «Золоті ворота», «Арсенальна», «Почайна», «Академмістечко», «Політехнічний інститут», «Контрактова площа», «Шулявська», «Святошино», «Осокорки», «Олімпійська», «Лісова», «Вокзальна», «Дарниця», «Лук’янівська».

Проєкт відповідної ініціативи «РеаніМетро» переміг у «Громадському бюджеті».

У 2019 році «РеаніМетро» зібрала більше 8 тисяч голосів киян та отримала понад 3,6 мільйона гривень на реалізацію. Серед обов’язкових умов  – дефібрилятори будуть розташовані саме на платформах найпотоковіших станцій.

Ящик із дефібрилятором не буде заважати щільним потокам пасажирів. Крім того, для зменшення вандалізму його встановлять у зоні, що охоплюється камерами спостереження.

У кожен проєкт «РеаніМетро» закладено по 2 аптечки на кожній станції: одна аптечка на платформі, у кабіні чергового (біля ескалатора або в службовому приміщенні), й одна – нагорі (у контролера біля турнікетів).

Зараз оголошено процедуру закупівель.


 У травні 2020 року в київському метро вже з’явилися перші автоматичні зовнішні дефібрилятори, але доступ до них можна було отримати тільки на касі станції метро. На платформах була тільки наліпка з інформацією та кнопка виклику.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Фото:РеаніМетро

Обкладинка: The Village Україна