Підприємство «Київводоканал», яке відповідає з водопостачання в Києві та передмісті, радить пити воду з-під крана замість бутильованої.

Компанія навела причини, чому, на її думку, вода з-під крана має переваги над водою, що продається в бутлях:

Очищення. У «Київводоканалі» стверджують, що вода з-під крана проходить усі стадії очищення та знезараження, за її якістю слідкують фахівці. Водночас поки тільки 40% води в місті знезаражують без хлору, 60% – із хлором, але в компанії обіцяють, що це «зовсім скоро» зміниться.

«Дешева бутильована вода або та, що продається на розлив, часто не очищується належним способом, а виробники не дотримуються необхідних стандартів її виготовлення та не мають відповідних дозвільних документів», – додали в компанії.

Уміст мінералів. За даними «Київводоканалу», вода, що подається з водопровідних станцій, на відміну від бутильованої, має мінерали, необхідні для організму людини, зокрема кальцій й магній. «Систематичне вживання виключно дистильованої або близької до неї води може призвести до низки захворювань, пов’язаних із порушенням водно-сольового балансу організму», – заявили в підприємстві.


Приватне акціонерне товариство «Київводоканал» — підприємство, яке займається водопостачанням та водовідведенням у місті Києві та прилеглих населених пунктах (Вишгород, Ірпінь, Вишневе, Гнідин, Щасливе, Чабани, Коцюбинське, Новосілки, Софіївська Борщагівка, Петропавлівська Борщагівка, Гатне). «Київводоканал» піднімає воду з поверхневих і підземних джерел, очищує відповідно до санітарних вимог до питної води та доставляє споживачам.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі