У Києві з 2019 року Дніпровська водопровідна станція відмовляється від хлору та переходить на альтернативний спосіб знезараження води, повідомляє директор ПрАТ «АК «Київводоканал» Дмитро Новицький.

«Одним з найважливіших кроків у 2018-му стало рішення перейти на альтернативні способи знезараження води, відмовитися від використання хлору на Дніпровській водопровідній станції. Ми прийшли до висновку, що використання саме діоксиду хлору є найприйнятнішим з точки зору економіки та екології. Сьогодні діоксидом хлору, наприклад, обробляють питну воду на станціях Західної Європи, в містах Північної Америки, Канади, Японії, Саудівської Аравії та Об’єднаних Арабських Еміратів», – коментує Новицький.

Невдовзі у Києві облаштуються комплекс з виробництва та застовування діоксиду хлору.  Планується, що Дніпровська станція, яка забезпечує питною водою третину Києва, перейде на нову технологію у травні 2019 року.


 Діоксид хлору – нестійкий газ, який має сильну дезинфікуючу дію та не вносить негативних змін до запаху, смаку і кольору води. Також знижує жорсткість води і вважається безпечнішим за звичайний хлор. 

Обкладинка: Tracey Nicholls/Wikimedia