Дніпровська станція, яка забезпечує питною водою третину Києва, перейде на технологію знезараження води діоксидом хлору в травні 2019-го, повідомляють у «Київводоканалі».

На Дніпровській та Деснянській водопровідних станціях «Київводоканалу», які очищують 90% питної води для Києва, пройшли лабораторні та промислові випробування технології знезараження діоксидом хлору.

«Сьогодні діоксидом хлору обробляють питну воду на станціях Західної Європи, зокрема у Відні, Нюрнберзі, Палермо, а також містах Північної Америки, Канади і Японії. Коли ми приїжджаємо, наприклад, до Відня, то захоплюємося смаком води, яку можна пити прямо з-під крана і яка оброблена діоксидом хлору», – розповів генеральний директор «Київводоканалу» Дмитро Новицький.


 Деснянська водопровідна станція також перейде на нову технологію очищення води. Обидві станції більше не будуть використовувати рідкий хлор для її очищення.

 У середині червня 2018 року «Дніпроазот» попередив, що через збитковість підприємства він припиняє поставки та зупиняє виробництво рідкого хлору, який використовують для знезараження питної води по всій країні. Через це на водопровідно-каналізаційних підприємствах, а також заводах, що виготовляють напої, виникла криза.