Atlas Weekend звинувачують у невиплаті роялті закордонним хедлайнерам, повідомляє «Слух».

Представники трьох найбільших лейблів світу (Universal Music Publishing Group, Sony/ATV Publishing і Warner Music) направили організаторам фестивалю Atlas Weekend офіційні листи з забороною на виконання музики з їхніх каталогів, але організатори проігнорували їх.

Причиною заборони стало те, що організатори відмовляються виплачувати авторську винагороду за музику. Серед виконавців, чиїми правами керують лейбли, – хедлайнери Atlas Weekend 2021 Fatboy Slim і DJ Snake.

У коментарі журналістам, юристи фестивалю пояснили, що наразі в Україні немає жодної уповноваженої організації, яка б мала право збирати роялті.

«Хочемо також звернути вашу увагу, що організацій, які мають майнові права на збір роялті за публічне виконання творів, – десятки. Зокрема, враховуючи можливість наявності прав на один і той самий твір у декількох організацій (щодо творів написаних у співавторстві чи творів, музика та слова на які належать різним співавторам, які, зі свого боку, можуть бути також створені у співавторстві), жодна організація в Україні не може гарантувати нам захист від претензій», – резюмували організатори фестивалю.


The Village Україна вело репортажі з фестивалю. Репортаж з останнього дня фестивалю – за посиланнямРаніше ми розповідали про дні Atlas Weekend Friends Edition із Веркою Сердючкою і Wellboy; «Океаном Ельзи» та DakhaBrakha; дискотекою 2000-х під Fatboy Slim і «Бумбоксом».

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Фото: Анна Бобирєва для The Village Україна