У центрі вакцинації проти COVID-19 у Києві за перші вихідні зробили 3467 щеплень, повідомив перший заступник голови КМДА Микола Поворозник.

Зокрема, у суботу, 29 травня, вакцинували 1395 людей, а в неділю, 30 травня, – 2072 особи.

Центр вакцинації в МВЦ. Фото: Олексій Морозов для The Village Україна

У перші вихідні в центрі вакцинації на базі Міжнародного виставкового центру (МВЦ), поряд із метро «Лівобережна», робили щеплення всім охочим, зареєстрованим на вакцинацію у «Дії», не тільки із цільових груп вакцинації.

Як пояснив координатор із вакцинації в Києві Василь Животенюк, за день до роботи пункту щеплювання обдзвонили майже 8 тисяч людей із пріоритетних груп. Із них планували вакцинувати 1600 людей, але бажання зробити це підтвердили тільки 560 осіб.

Із 31 травня будуть вести більш активний запис людей із черги в «Дії», і на наступні вихідні, 5–6 червня, у МВЦ будуть щепити вже тільки за запрошеннями.


Центр вакцинації працюватиме щовихідних, із 10:00 до 18:00, там будуть використовувати тільки китайську вакцину CoronaVac.

Центр вакцинації в київському МВЦ відкрили 29 травня. На наступний день, 30 травня, біля нього утворилися величезні черги з охочих зробити щеплення.

Подібні пункти також відкрили 29 травня у Львові та 30 травня Одесі.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі