Китайська вакцина проти COVID-19 CoronaVac на 98% захищає від смерті, на 96% – від госпіталізації і на 94% – від симптомів коронавірусу. Такими виявилися результати дослідження на основі вакцинації в реальних умовах в Індонезії, пише Bloomberg.

Дослідження базується на даних 128 290 медичних працівників у Джакарті з січня по березень 2021 року. Середній вік учасників – 31 рік.

У компанії Sinovac (виробник вакцини CoronaVac) сказали, що не можуть коментувати індонезійське дослідження, поки не отримають більше даних.

Таким чином, китайська вакцина виявилася ефективнішою, ніж за результатами випробувань третьої фази в Бразилії (ті дослідження показали, що вона ефективна менше ніж на 60%).


В Україні щеплення вакциною CoronaVac від компанії Sinovac почали робити 13 квітня 2021 року. Загалом Україна уклала контракт на 1,9 мільйона доз цієї вакцини, з яких 1,215 мільйона вже прибули різними партіями. Першу партію вакцини Sinovac доставили в обсязі 215 тисяч доз 25 березня. Ще 500 тисяч вакцини CoronaVac прилетіли 30 квітня, ще стільки ж доставили 9 травня.

Європейське агентство з лікарських засобів почало огляд китайської вакцини компанії Sinovac, щоб оцінити її ефективність і безпеки 4 травня 2021 року.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Обкладинка: Одеська ОДА