У Моршині позачергово вакцинують більшість населення міста проти COVID-19, повідомила Львівська ОДА.

Проєкт запускають, зокрема, для того, щоб дослідити ефективність вакцинації від коронавірусу в окремому населеному пункті.

За словами директора департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Ореста Чемерися, Моршин є найбільшим курортним містом у Львівській області, яке дозволяє організувати відпочинок та реабілітацію великої кількості людей. Тому для безпечного відпочинку в населеному пункті, з дозволу уряду, проведуть колективну імунізацію.

Прогнозують, що масова вакцинація дозволить створити 70% колективного імунітету.

У Моршині проживає 4239 осіб. За словами Олега Когута, заступника директора Львівського обласного лабораторного центру з епідеміологічних питань, для вакцинації жителів міста виділили 2400 доз вакцини CoronaVac із 11 240, які надійшли до Львівської області.


В Україні щеплення вакциною CoronaVac почали робити 13 квітня 2021 року. Усім, хто вакцинується цим препаратом, одразу резервуватимуть другу дозу преперату.

Станом на 16 квітня 2021 року, в Україні проти коронавірусу вакцинували 432 817 людей. Наразі щеплення роблять людям від 80 років, медичним і соціальним працівникам.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Обкладинка: Wikipedia