СБУ та Нацполіція влаштували обшуки в «Експоцентрі» й у квартирі його гендиректора Євгена Мушкіна. Про це він повідомив у Facebook.

«У мене у квартирі обшук, Діанка та малюки в шоці. Офіс ВДНГ та павільйони обшукують поліція й СБУ. Телефоном користуватися мені заборонили», – написав Мушкін.

Він пов’язує ці обшуки з конфліктами щодо цілісності території ВДНГ. Припускає, що на його місце хочуть поставити «безпринципного та відкритого до пропозицій» чиновника, який «буде заплющувати очі на спроби побудувати ТРЦ прямо на парковці «Експоцентру» або на рейдерські захоплення скверів всередині комплексу».

На сайті ВДНГ зазначається, що слідчі підозрюють керівництво «Експоцентру» в корупції: підозри пов’язані з передачею в оренду держмайна.


У лютому Північний апеляційний господарський суд віддав гектар землі ВДНГ (разом із відрізком автомобільної дороги) приватній компанії «Віді-Мистецтво». У ВДНГ рішення назвали незаконним і пообіцяли оскаржувати.

Натомість «Віді-Мистецтво» вважає рішення суду законним: один із будинків на території ВДНГ компанія купила 10 років тому «прозоро й за великі гроші» та здає його в оренду за символічну плату громадській організації «Відчуй», що допомагає дітям із порушенням слуху.

Детальніше про земельний конфлікт на ВДНГ читайте в статті The Village Україна.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Обкладинка: ВДНГ